Website vanaf heden online

In 2007 werd mijn interesse gewekt voor stambomen. Mijn oom, Piet, was bezig om uit te zoeken ‘waar we vandaan kwamen’. Reuze interessant vond ik het wanneer hij verhalen hierover vertelde. Omdat genealogische gegevens nog niet massaal op te zoeken waren, was hij genoodzaakt naar diverse instanties te gaan. Hij begon bij ‘De Moennik’ in Helden, keek diverse registers van de Burgerlijke Stand door, kwam bij het doopregister in Maastricht uit en ging nog op diverse plekken op bezoek om zaken uit te pluizen.

Reuze interessant, want zo kwam hij erachter dat onze familienaam ‘Janssen’ begin 1600 nog niet gehanteerd werd, maar werd ‘Stercken’ gebruikt. In de pre-Napoleonse tijd kon de achternaam wel eens wisselen. En dat gebeurde ook bij onze tak, waar sinds 1701 de naam ‘Janssen’ gebruikt wordt.

Mede dankzij het ruime archief van mijn grootmoeder, enkele volle handtasjes met bidprentjes en andere zaken, kon nog meer over de familiegeschiedenis genoteerd worden.

Mijn ‘ome Piet’ gaf me in 2009, toen hij onze herkomst met enkele verhalen aan familieleden verspreidde, alle originele zaken.

De interesse werd in 2017 wederom gewekt, want van mijn moeders kant werd een familiereünie georganiseerd. Hiervan zocht ik ook naar de herkomst. Zelfs in 2017 was er nog niet veel online te vinden dus bezoekjes aan het gemeentelijk archief in Roermond brachten me, samen met een oom, in Maastricht waar we ook voor deze tak terug konden tot begin 1600.
En als je dan eenmaal bezig bent… kun je verder gaan. Vele zijtakken van onze stamboom zijn inmiddels uitgezocht maar dat alles is nog lang niet klaar.

Om geschiedenis niet verloren te gaan, heb ik relevante zaken op deze website gezet.

Heb je zelf nog informatie? Schroom niet en neem contact op!